Dags för UlCon 2024 – Träff för den som vandrar lätt

Nyfiken på ultralätt utrustning – eller kanske redan frälst? På söndagen den 19 maj anordnas UlCon norr om Stockholm. Syftet är att skapa en mötesplats för den som vill klämma och känna på ultralätt utrustning – och träffa likasinnade.

UlCon är ett event skapat av den snabbt växande Facebookgruppen Ultralätt Utrustning. Arrangemanget äger rum den 19 maj och flera stora namn inom ultralätt utrustning kommer att finnas på plats. Sebastian Goulet som är en av initiativtagarna ser ett stort intresse för eventet och väntar cirka 200 besökare. Flera kommer långväga ifrån.
– Som besökare kan man få se, klämma och känna på lätt utrustning. Man kan prata lättvikt med kunniga och även få träffa producenter, som Backpacking light och Nimbuspacks, med flera. Som besökare kan man även passa på att ställa frågor om hur man minskar sin basvikt, tipsar Goulet.

Själva eventet arrangeras vid Skavlöten norr om Stockholm och pågår mellan klockan 12-16. Sebastian Goulet tror och hoppas att arrangemanget blir framgångsrikt.
– Jag hoppas att vi får vara en bidragande del till att fler kan vandra lättare.

Läs mer om eventet här.