Lärd dig laga mat på stekhäll med Dalum

Dalum specialiserar sig på bärbara stekhällar för friluftsbruk och på Utefest har du chansen att förkovra dig i deras bästa tips. Under helgen kommer Dalum hålla i spännande workshops i all från eldteknik, till utomhusmatlagning med både frukost, lunch och fika – som naturligtvis tillagas på stekhäll. Vi haffade Dalums Tobias Eklund för en pratstund.

Vad ska Dalum göra på Utefest?
– Vi kommer att prata utematlagning över öppen eld och dela med oss av våra tips och erfarenheter till deltagarna på Utefest. Sådana här events är också mycket värdefulla för oss då vi får mycket bra input från användarna, vilket vi verkligen sätter ett stort värde på, för det hjälper oss att utveckla Dalum framåt. Vi kommer även att erbjuda prova på-workshops i utematlagning under helgen – allt från vandring och matlagning till lunch, samt laga fika på stekhällen.

Vad ser du mest fram emot med Utefest?
– God stämning, gemenskapen med alla på plats och en helg fylld med inspiration. Får vi tid vill vi även passa på att lyssna in på några av de spännande föreläsningarna. Jag ser också verkligen fram emot att för första gången få besöka och bekanta mig mer med Järvsö under Utefest. Har flera kompisar som brukar cykla i Järvsö och talar gott om platsen.

Varför ska man laga mat på en stekhäll?
– Det bästa med att laga mat på stekhäll är den unika kombinationen av att vara utomhus, nära naturen, och samtidigt njuta av att tillaga och äta god mat tillsammans med andra. Att laga mat på en stekhäll ger en totalupplevelse som binder samman gemenskap, natur och matlagning. Genom att alla deltar i förberedelserna, elden och matlagningen skapas en känsla av samarbete och gemenskap. Dessutom är stekhällen otroligt mångsidig och kan användas för att tillaga en mängd olika rätter, vilket gör det till en flexibel och praktisk lösning för utomhusmatlagning. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan laga på stekhällen.

Hur sticker Dalums stekhällar ut?
– I utvecklingsarbetet har vi lagt ner otroligt mycket tid på att ta fram en produkt som är lätt att använda och lätt att sköta om. Därför har vi valt att ta fram en stekhäll som är inte väger så mycket, så att den är lätt och smidig att ta med. Vi har även skapat en naturlig non-stick stålyta där maten inte fastnar och är lätt att rengöra och underhålla. På så vis vill vi bidra till att underlätta friluftslivet för användaren och inspirera till att man vill ta sig ut, om och om igen i naturen.

Tobias Eklund på Dalum. Foto: Louise Forslycke Garberg

Läs mer om Utefest här.