Testa upplevelselöpning på Utefest

På Utefest kan du ta chansen att upptäcka Järvsös fina natur med löparskorna på. De lokala löpguiderna Jimmy Englund och Peppe Lindholm visar vägen i makligt tempo, längs fina stigar. Här berättar de mer!

Vad ska ni göra på Utefest? 

– Vi kommer att visa två av våra absoluta favoritturer för traillöpning i området. Vi har guidat löpning tillsammans i både Turkiet, på Mallorca och här i Järvsö och vi har lika roligt varje gång. Vi älskar att med folk ut på nya löpupplevelser. Vi brinner för att inspirera till en löpning som inte alltid behöver fokusera på hastigheter, kilometrar och personbästan. När vi guidar löpning i skogarna här så ligger fokus på att njuta av naturen och att ha en trevlig stund tillsammans.

Finns det något särskilt ni ser extra fram emot med Utefest?

– Det är något visst med att vara på festival med ett nischat tema. Det blir en närhet och en gemenskap med andra som man inte så ofta får annars. Du vet, den här känslan av att det ligger så nära till hands att starta en konversation med vem som helst. Sen ser vi fram emot att få bli inspirerade till annat uteliv också.

Varför är löpningen så bra i Järvsö? 

– Stiglöpningen i Järvsö är verkligen skogig. Tänk dig gammelskog med böljande stigar som tar dig upp och ner i ett kuperat landskap med blåa berg som fond.

Läs mer om Utefest här.