Bli en bättre kajakpaddlare – på Utefest

Vill du bli en bättre paddlare? På Utefest har du chansen! I sköna Kalvsjön, ett stenkast från Camp Järvsö, håller erfarna kajakcoacher i clinics för både nybörjare och mer erfarna paddlare. Här berättar Jonas Rasmusson från Näsviken Kajak & Fritid mer.

Vad ska du göra på Utefest?
– Vi på Näsviken Kajak & Fritid kommer att hålla i clinics för både nybörjare och mer erfarna paddlare. Vi hjälper deltagarna med tips och övningar för att hitta rätt teknik och balans. Det gör paddlingen både enklare och roligare. Målet är att kajaken och paddeln ska kännas som en förlängning av din kropp. Men paddlingen är också en bra sätt att upptäcka den omgivande naturen eller få sig ett träningspass.

Vad ser du/ni mest fram emot med Utefest?
– Det mesta! Men främst att träffa andra friluftsmänniskor och lära mig mer om friluftsliv via olika aktiviteter och föreläsningar.

Hur skulle du beskriva paddlingen i Järvsö?
– Kajakpaddlingen i Järvsö är väldigt bra och variationsrik. Älven bjuder på många olika upplevelser, från forsarnas action till lugna sträckor i det vackra natur- och kulturlandskapet. Hälsingland i stort erbjuder så många fina områden. Du kan välja att paddla i någon av alla små sjöar, åar, Ljusnan eller i havet. De många olika miljöerna är styrkan.

Jonas Rasmusson på Näsviken Kajak & Fritid.

Läs mer om Utefest här.