Vinn miniköket Pocket Rocket Deluxe Stove kit från MSR!

Alla som någon gång googlat efter ett ultra­lätt och kompakt friluftskök har stött på Pocket Rocket från amerikanska­ MSR. Ta chansen – denna månad tävlar vi ut tre stycken kompletta kök för 2 personer.

Pocket Rocket är en klassiker som lanserades redan för över 20 år sedan och har i förfinad form ­blivit en storfavorit bland vikt- och kvalitetsmed­vetna vandrare, löpare, ­cyklister, klättrare och turskidåkare.

Deluxe-varianten av Pocket Rocket väger in på ynka 83 gram. Den är ­försedd med smidig piezo-tändare, samt regulator för bättre ­effekt i kyla och på hög höjd. Den har också ett bredare brännar­huvud än sina lite enklare ­syskon, vilket gör det lättare att laga varierad mat ute på tur. En liter vatten kokar upp på 3:20 minuter.

När vi nu tävlar ut tre stycken Pocket Rocket Deluxe är det i form av kompletta kök för 2 personer, som förutom brännaren inkluderar ett kompakt kokkärl i hård­anodiserad aluminium på 1,2 liter, ett värme­tåligt matkärl, ett lock med sil samt en pytteliten men funktionell tamoj. Allt packas ihop med kokkärlet till en smidig cylinder, där också en 110 grams gastub ryms. Hela kitet väger 371 gram – lätt och nätt även för solo­turen, alltså.

Låter detta som ett kök för dig? Svara på frågan nedan. Senast 21 augusti behöver vi ditt bidrag.