Vinn friluftsgrillen Skotti!

Tänk att du är ute på tur – till fots, på cykel, i kajak eller på skidor – och så känner du för att grilla en härlig middag i det fria. Precis detta hände friluftsfantasten Christian Battel från Tyskland. När han inte kunde hitta någon passande grill som gjorde jobbet, bestämde han sig för att själv uppfinna den ultimata. Utemagasinet har lagt vantarna på tre stycken Skotti-grillar som vi nu tävlar ut till hungriga läsare.

Skotti, som fått sitt namn efter en av familjen Battels hundar, är en mobil gasolgrill på tre kilo tillverkad av rostfritt stål. Isärplockad ryms den i en platt väska av robust väv, som kan bäras på ryggen eller klämmas fast på pakethållaren – och när det vankas barbecue monterar du snabbt och enkelt ihop den. Skruva en gasoltub på gasslangen och börja grilla direkt, alternativt använd ved eller kol som bränsle.

Skotti lanserades första gången 2018 och nu kommer den i uppdaterad version. Sidostyckena har blivit lite högre, vilket både minskar gasförbrukningen och gör det smidigare att använda större grillpannor och kastruller. Den tidigare plana bottenplåten har dessutom bytts mot en skålad plåt som samlar upp fett när du grillar och underlättar rengöringen efteråt. Tillbehör som grillspett, lock och rostfria boxar för förvaring och/eller tillagning kan köpas separat. 

Utemagasinet har lagt vantarna på tre stycken Skotti-grillar som vi nu tävlar ut till hungriga läsare. Förutom själva grillen får varje vinnare även en gasoltub – bara att dra ut i naturen och grilla, alltså! Vinstvärdet är 1 999 kronor per grill + 99 kronor för gasoltuben som medföljer. Mer info hittas på skottigrill.eu. Vi behöver ditt bidrag senast 23 mars. 

Tävlingen är avslutad.

Stort grattis till Fredrik Dejert, Elin Myrgren och Torbjörn Sörlin!