Osprey Atmos 50

Fakta:

Pris (kr): 1 600
vikt (gram): 1 450
volym (Liter): 50

Kommentar:
Bärsystemet är välventilerat och fiffigt och gör att säcken sitter som gjuten. Perfekt vid stugturer, och med väl komprimerbar packning ryms tältutrustning. Bra sommarsäck med många fickor. Snö fastnar i allt nättyg.

Beskrivning:
Bärsystem med kryssformad och fjädrande aluminiumram gör ryggsäcken följsam. Den insvängda ramen gör att det bildas en luftficka bakom ryggen vilket ger extra bra ventilation. Konstruktionen kräver omsorg vid packningen så att inte tunga saker hamnar för långt ut. Axelremmarna och det lättjusterade höftbältet har perforering för ventilation och minskad vikt.

Mot ryggen sitter ett kraftigt nättyg. Bärsystemet finns i två storlekar och medium passar personer från cirka 165 till 180 centimeter. Atmos har tilltaget snölås, höjbart topplock med ficka samt en avlång innerficka. Det finns även två sidofickor med vattenskyddade blixtlås, två nätfickor på bältet, flaskfickor och en öppen frontficka i stretch för regnkläder eller annan utrustning.

Säcken är förberedd för vätskesystem, har kompressionsremmar och fästmöjligheter i hålband. Atmos finns även i blått och dammodellen heter Aura.

Av: Text Lena Hedman & Erika Willners Foto Emma Rodling