Bergans Alpinist II

Fakta:

Pris (kr): 4 100
Vikt (kg): 4,5
Volym (Liter): 110
Köpinformation: 070-600 55 51, www.bergans.no

Kommentar:
En kraftig, stor säck med ett lättanpassat bärsystem. Axelremmarnas bredd och rygglängden justeras enkelt efter person. Och det är där säckens verkliga fördelar ligger. Axelremmarna är sköna och höftbältet följer med i höftens rörelser.

Bältesspännet borde dock ha två fästpunkter så att höftbältet kunde vinklas mer efter höften. Och är det någonstans man verkligen behöver lättåtkomliga fickor så är det på en stor tung säck, men både nätfickor och fickor på höftbälte saknas. Dessutom saknas regnskydd. Men Alpinist är utan tvekan en riktig slitvarg.

Beskrivning:
Alpinist har ett kraftfullt bärsystem med inbyggd stötdämpning och en rad inställningsmöjligheter. Passar för längder från 175 till 185 centimeter. Stabilt höftbälte med sidostramare och fästen för att dra pulka. Bältesspännet justeras utåt och har en fästpunkt på vardera sidan. Axelremmarnas läge i bredd kan justeras liksom rygglängden.

Toppstramare. Löstagbart topplock som fungerar som en liten ryggsäck. Tre kompressionsremmar samt löstagbara fickor på vardera sidan. Mesh i ryggen. Stort huvudfack med mellanvägg. Topp och frontöppning.

Övrigt:

Av: Uteredaktionen