Deuter Aircontact Pro 70

Fakta:

Pris (kr): 2 800
Vikt (kg): 3,3
Volym (Liter): 70+15+10
Köpinformation: 08-755 10 91, www.shop.beli.se

Kommentar:
Fungerar utmärkt för de flesta ryggar. En beprövad modell med klassisk look som följer ryggen redan från första ögonblicket. Busenkel längdinställning. Bärsystemet klarar av rejäl vikt och är, trots ett klumpigt utseende, smidigt och följsamt.

En riktig arbetshäst. Höftbältet är dock i klumpigaste laget och hade gärna haft två justeringar så att bältet kunde vinklas ännu bättre efter höften. Volymen är, inklusive fickor, angiven till 95 liter vilket är en klar överdrift. Minus på vintern för mesh i ryggen.

Beskrivning:
Aircontact är utrustad med ett rejält bärsystem. Stadigt höftbälte med ficka och sidostramare. Bältesspännet justeras in mot magen och fäster mitt på bältet. Kraftiga axelremmar med toppstramare för två rygglängder.

Passar personer på 175-185 centimeter. Mesh i ryggen. Justering av bärremmar i sidled saknas. Urskålning för bakhuvud och löstagbart topplock som fungerar som dagturssäck. Ficka på fronten och bälgfickor i sidan. Två kompressionsremmar på vardera sidan. Topp- och frontöppning samt öppning i nederkant. Fickor och regnskydd i underdelen.

Övrigt:
Finns även i 55, 60, 65 och 70 liter, plus fickor på cirka 25 liter.

Av: Uteredaktionen