Klättermusen Mjölner 75

Fakta:

Pris (kr): 4 800
Vikt (kg): 2,8
Volym (Liter): 75
Köpinformation: 0647-618 618, www.klattermusen.se

Kommentar:
Prisbelönta ramryggsäcken Mjölner har ett bärsystem det går att bära riktigt tungt med och är luftigast i testet. Allt nytänk är lovvärt, särskilt det självjusterande bärsystemet. Vikten överförs effektivt och belastar skelettet snarare än muskulaturen, när det sitter rätt.

Men hamnar det fel är det hemskt obekvämt, det bör provas ut i butik. Den långsmala säcken är tålig och ger väderskydd, är dock knepig att packa i och ur. Det tar tid att lära sig Mjölner men det är mödan värt. Du får en flexibel packhäst som håller.

Beskrivning:
Herrmodellen passar 170 till över 200 centimeter långa personer. Ramryggsäck med självjusterande rygglängd som anpassas utifrån axelremmarnas längdinställning. Den vadderade delen av höftbältet justeras med kardborre, sedan dras det åt i bältesspännet som fäster i två punkteri sidorna och kan vinklas över höften.

Säcken har rullöppning både upptill och nertill – den övre är vinklad vågrätt ut i 90 grader. Vattentät packpåse fästes upptill eller nertill i säcken och fungerar som en avdelare. Diverse extrautrustning kan fästas i öglor utanpå säcken.

Övrigt:
Finns i dam i 60 och 70 liter, herr 60, 75 och 100 liter. Extrautrustning.

Av: Uteredaktionen