Norrøna Nansen

Fakta:

Pris (kr): 3 495
Vikt (kg): 3,0
Volym (Liter): 80
Köpinformation: +47 66 77 24 00, www.norrona.no

Kommentar:
Perfekt för dig som gillar en enkel, avskalad och lätt säck. Bärsystemet avlastar effektivt och rygglängden är föredömligt lättjusterad. Det ledade höftbältet ger höfterna energisparande rörelsefrihet. Bra ventilation i ryggen.

Packningen är lättåtkomlig genom öppning längs hela fronten. Låg vikt innebär få detaljer -, två topplocksfickor är de enda fickorna men du kan komplettera med sidofickor. Detaljer du får klara dig utan är tork-, vätskesystem- och nätfickor.

Beskrivning:
Rygglängden justeras med ett plastspänne, dammodellen passar personer på 160 till 180 centimeter. Urskålat för bakhuvudet. Skumplast med ventilerande hål med elastiskt tyg i ryggdelen. Höftbältet är ledat och har sidostramare, det justeras framåt och bältet fäster i två punkter på var sida för att vinklas över höften.

Andra detaljer är toppstramare, pulkafästen och löstagbart topplock som blir midjeväska. Kompressionsremmar i sidorna och ett glidsystem där extra sidofickor kan fästas (ej testat). Stort huvudfack med mellanvägg. Topp-, front- och bottenöppning. Sömmarna är tejpade och dragkedjorna vattenavvisande.

Övrigt:
Finns i dam 60 och 80 liter, och i herr i 60, 80 och 100 liter.

Av: Uteredaktionen