Osprey Argon

Fakta:

Pris (kr): 3 000
Vikt (kg): 2,8
Volym (Liter): 85
Köpinformation: +44 1202 413920, www.ospreypacks.com

Kommentar:
Argon sitter bra på ryggen och höftbältet vilar skönt mot höfterna. Bärsystemet har smala böjda aluminiumstänger vilket gör att det inte blir så stumt. Det bildas också en luftspalt mellan ryggen och säcken.

Nackdelen med stängerna är att de kan skava på bredaxlade – testa noga i affären. Smarta fickor och många fästmöjligheter, och den som inte gillar en mängd remmar som hänger och slänger får ta bort några. Säcken är lätt trots alla detaljer, men det beror delvis på att väven är rätt tunn.

Beskrivning:
Bärsystem i tre rygglängder och det går även att justera längden något. Vi har testat medium som passar 175 till 190 centimeter långa. Höftbältet formar sig efter höfterna, och kan värmas och anpassas redan i butiken. Nättyg i rygg ökar ventilationen, men snö kan fastna.

Säcken delas med mellanvägg och har även öppning i front och till den nedre avdelningen. Toppstramare. Topplocket med två fickor är avtagbart och kan bli till midjeväska – även ryggplatta finns. Vätskefack blir också till ryggsäck. Två stora frontfickor, den yttre i elastiskt tyg. Två mindre sidofickor nertill. Kompressionsremmar, fästen för isyxor, liggunderlag, med mera.

Övrigt:
I herr finns 70, 85 och 110 liter. Dammodell Xenon i 70 och 85 liter.

Av: Uteredaktionen