Lundhags Moon Skating Pack

Fakta:

Pris (Kronor): 1800
Vikt (Kilo): 1,1
Volym (Liter): 40
Information: www.lundhags.se 0647-66 56 00

Kommentarer: Moon är den enda vattentäta säcken i testet. Dessutom är bärsystemet mycket bekvämt och stabilt. Årets upplaga av Moon har komprimeringsremmar vilket den tidigare saknade, så om det utgjort något helst problem tidigare så är det nu åtgärdat.

Moon är stabil på ryggen vid åkning, och kan användas med låg tyngdpunkt tack vare det höjbara höftbältet. Kan även användas som drybag i andra sammanhang, en drybag med ett ovanligt avancerat bärsystem. Om det stämmer att den bara väger 1 kilo så kan den användas även till annat. Hög finish i material och spännen.

Konstruktion: Avskalad säck i vattentätt material. Högst upp finns öppning med vattenavvisande dragkedja och innanför den en vattentät rullöppning. Stora sidofickor med dräneringsnät i botten och med dragskor upptill. Komprimeringsremmar i sidorna.

Bärsystemet och bröstremmen fungerar bra och lastar vikten över till höften precis som det ska. Ryggplattan är stoppad punktvis för att ventilera. Axelremmar och höftbälte har tunn stoppning. Höftbältet är ställbart i tre höjder. Enkel grenrem fäster under säcken och i höftbältet.

I plurret: Stor flytkraft som passar bäst för längre personer och definitivt inte lättviktare på under 60 kilo. Bra funktion med det enkla grenbandet och hela konstruktionen när personen ska dras upp. Arm/hand måste ner i vattnet för att kastlinan ska nås i sidofickan.

Detta ingår: Löstagbar enkel grenrem, kastlineförlängare, karbinhake.

Av: Erika Willners