Lundhags Planet

Fakta:

Pris (Kronor): 1400
Vikt (Kilo): 1,6
Volym (Liter): 40
Information: www.lundhags.se 0647-66 56 00

Kommentarer: En flexibel, rymlig och bra säck med många fäst- och kompressionsmöjligheter – funkar utmärkt på alla sorters dagsturer. Har samma bärsystem som Lundhags Star men med betydligt större volym och andra detaljer.

Funktionellt bärsystem med höjbart höftbälte ger stabil packning med möjlighet till låg tyngdpunkt. Finns även med bärsystem för kvinnor. Hög finish i material och spännen ger ett gediget intryck.

Konstruktion: Säcken är långsmal med ficka för vätskesystem och säkerhetsficka invändigt. I öppningen finns snörlås. Fast topplock med utvändig ficka och fästslinga ovanpå. Långa sidofickor med kompressionsremmar med klickspännen. Smart skridskoficka med bälgfunktion och dräneringsnät på fronten. Dubbla grenremmar som fäster i en punkt baktill.

Något smalt mellan axelremmarna för den som är bred över nacken. Bärsystemet är stabilt och bra och håller packningen på plats under åkning. Ryggplattan är stoppad och axelremmarna har kardborrefästen för kastlineförlängaren. Bröstremmen har spänne med visselpipa. Stoppat höftbälte som kan höjas, plus för kardborre på högersidan för att kastlineförlängarens loop ska sitta kvar även när höftbältet öppnas. Bra topp- och sidostramare.

I plurret: Knepigt att få till rätt flytkraft, den blir gärna alltför hög för både långa som korta personer och vill tippa plurraren framåt och ansiktet ner i vattnet. Packa och justera noga, provbada med din säck. Inget för korta eller väldigt lätta.

Detta ingår: Dubbla löstagbara grenremmar. Visselpipa. Kastlineförlängare.

Av: Erika Willners