Pikmakarn

Fakta:

Pris (Kronor): 1000
Vikt (Kilo): 1,7
Volym (Liter): 45
Information: www.pikmakarn.com 08-80 00 22

Kommentarer: Fungerar bäst till skridskoåkning med låg tyngdpunkt och lätt packning. Bärsystemet är utvecklat av skridskoåkare och det märks, att bära med normal tyngdpunkt på vandring eller skidtur ger en instabil säck med tyngdpunkt för långt ifrån ryggen. Bärsystemet klarar skridskoåkning med upp till 6-7 kilos packning. Bästa benremmarna i testet – en stor hjälp för att få rätt flytläge.

Konstruktion: Rak och långsmal säck i ganska sladdrigt tyg. Toppöppning med kortare snörlås. Fast topplock med inner- och ytterficka – ytterfickan med bälgkonstruktion kan fästas in med tryckknappar. Utvändigt fack med sittunderlag i botten.

Löstagbar kastlineficka (packfickor kan köpas till). Småfickor med dräneringshål längst ner i sidorna. Enklare vätskesystem med flaska och slang ingår. Mjuk vaddering i axelremmar och ett höftbälte som kan justeras i höjdled. Höftbältet är något stort för smala personer. Topp och sidostramare. Fästen för kastlinefångaren på höger axelrem.

I plurret: Bra flytläge tack vare hög flytkraft och bra benremmar. Passar personer över 60 kilo bäst. Enkelt att nå kastlinan över axeln.

Detta ingår: Löstagbara dubbla benremmar, enkelt flaskvätskesystem, löstagbar kastlineficka, kastlineförlängare, instruktion.

Av: Erika Willners