Vaude Älgö Speed

Fakta:

Pris (Kronor): 1000
Vikt (Kilo):1,0
Volym (Liter): 32
Information: Inköpsinfo www.bios.se 0280 – 441 00

Kommentarer: En avskalad, slimmad och enkel säck i en stark och snygg säkerhetsfärg. Volymen är låga 32 liter. Ger rätt flytkraft i vattnet. Synd att konceptet inte håller hela vägen, med tyngre packning blir säcken instabil på grund av att tyngdpunkten hamnar för långt ifrån ryggen. Men med 5-6 kilos packning fungerar den utmärkt. Hög finish i material och spännen.

Konstruktion: Avskalad, päronformad säck med få detaljer. All vikt bör packas i nederdelen av säcken då den välvda ryggen, som ger bra ventilation, även kan orsaka bakåtvikt. Topplocket är fast med en utvändig ficka. Elastisk fästslinga på fronten. Sidofickor i nättyg. Topplocket stängs med ett klickspänne vars nedre rem fäster under säcken och ger viss kompression. Invändig ficka för vätskesystem och plasthake för nyckel.

Rygglängden går att justera så att den passar till flera personer. Bra justering för bröstremmen som dock vill hoppa ur spår ibland, den fäster i en dragskåra. Välventilerad ryggdel med plastaktigt nät. Sido- och toppstramare saknas vilket kanske bidrar det till att det vid tyngre packning blir bakåtvikt. Det blir vingligt och ger tröttande tryck på axlarnas framsida.

I plurret: Mest volym i botten ger utmärkt flytbalans i vattnet då man slipper problem med för hög flytkraft som gör att ansiktet doppas i vattnet.

Detta ingår: Löstagbara dubbla grenband.

Av: Erika Willners