Vaude Älgö

Fakta:

Pris (Kronor): 1300
Vikt (Kilo): 1,9
Volym (Liter): 45
Information: Köpinfo www.bios.se 0280 – 441 00

Kommentarer: Älgö har hunnit bli en riktig klassiker. Den är tillverkad i en ganska tjock väv och har rejäla och bra spännen. Tyngdpunkten kan hissas ner tack vare ett höftbälte som går att flytta i höjdled. Den välvda ryggdelen ger ventilation, men förflyttar tyngdpunkten för långt bak för personer kortare än cirka 175 centimeter, och gör då åkningen totalt instabil. Hög finish i material och spännen.

Konstruktion: Päronformad säck med mycket välvd ryggdel för ventilation. Topplocket är löstagbart och går att använda som dagturssäck, det har en in- och en utvändig ficka. Löstagbar sidoficka fäster i kompressionsremmar. Liten sidoficka längst ner på högersidan.

Förberedd för vätskesystem. Höftbältet går att justera i höjdled. Bra axelremmar och bröstrem. Den extremt välvda ryggen med spänt nät framför ger bra ventilation vid ryggen. Tyvärr påverkar det tyngdpunkten i packningen som vid åkning hamnar alltför långt bak. Därmed belastas axlarna och åkningen blir instabil.

I plurret: Säckens flytkraft fungerar utmärkt för personer på över 60 kilo, de dubbla fästena för grenremmarna baktill bidrar till detta.

Detta ingår: Löstagbara dubbla grenband.

Av: Erika Willners