Garmont Radium G-Fit

Fakta:

Pris (Kr): 7 500
Vikt per sko (gram) 1782
Storlekar (cm): 25-30,5
Funkar i dynafit-bindning: Ja

I Korthet:
En pjäxa som delar många egenskaper med Dynafit, men är bredare i lästen. Utförs- och uppförsegenskaperna är ungefär desamma. Garmont vinner uppför, med de två översta spännena helt öppna, och Dynafit utför. Bra rörlighet och steglängd. Skon är rejält byggd med en bra termoinnersko. Tyvärr är priset i Sverige högt jämfört med i resten av Europa.

För Vem:
Passar normala till smala fötter och åkare som vill ha en lätt och bra pjäxa uppför, men ändå kunna bränna på hårt utför.

Kommentarer:

Christian
Lätt randonnéepjäxa som trots sin låga vikt klarar riktigt tuff åkning, det visar inte minst teamåkaren Chris Davenport. Gåläget är bra även om Radium inte har det längsta steget.

Kalle
Radium är lättast i testet och erbjuder riktigt bra allroundegenskaper. En toppensko som jag rekommenderar. De övre spännena har en lite irriterande låsning som dessutom är känslig för nedisning.

Mårten
En riktigt bra sko,robust, lätt och stabil. Någonstans i mitten fältet utför och bland de bästa testpjäxorna uppför. Men det är tråkigt med det höga priset i Sverige.

Av: Utemagasinet