Scarpa Skookum

Fakta:

Pris (Kr): 5 600
Vikt per sko (gram) 1876
Storlekar (cm): 24,5-31
Funkar i dynafit-bindning: Ja

I Korthet:
En sjysst allroundmodell som fungerar bra både utför och uppför, men utan toppegenskaper på någondera. Busenkel att ta sig i och ur tack vare tungan man fäller framåt. Däremot tveksam i kombination med en vanlig alpinbindning eftersom sulan har ett ”rull”, precis som en känga. Avsikten är att skon ska vara bekväm även att gå i. Booster-strap är ett plus. För långa turer följer det med en mjukare tunga.

För Vem:
Passar åkare med breda fötter som vill kunna vicka på tårna. För den som är van att gå med randonnéepjäxor och åker utför med upprätt stil.

Kommentarer:

Christian
Riktigt bekväm pjäxa som är lite rakare i skaftet, detta gör att skon är bekväm att gå med och passar för längre turer. Tack vare lite mindre ”forward lean” blir skidåkningen mer upprätt.

Kalle
Bra steglängd och helt okej på skrå. Den mjukaste skon i testet, men en robust konstruktion gör att den klarar av det mesta.

Mårten
Den av skorna i testet som känns mest som en vanlig randonnéepjäxa. Gott om plats för foten och ganska rak i skaftet när man åker utför. Passar den rutinerade turåkaren bättre än freeridern som är van slalompjäxor.

Av: Utemagasinet