Fjällräven Akka Dome 2 pers

Fakta:

Användningsområde

Självstagande tält för två personer och alla årstider. Fullt tillräckligt för fjällbruk och bra på klippor då det inte behöver förankras i marken för att sträckas.

Kommentarer

Akka Dome är en av favoriterna i testet tack vare att det är rymligt, går att eftersträcka mycket väl, står emot vinden bra, har bra ventilation och är hyfsat lätt. Det finns dock ett aber: Det är krångligt att trä i bågarna i bågkanalerna på insidan av yttertältet. På mitten där kanalerna korsar varandra knorvar det sig och man ska gärna vara två för att reda ut härvan. I övrigt är det ett mycket bra tält.

Beskrivning

Tre lika långa bågar träs igenom bågkanalerna på insidan av yttertältet. Bågändarna träs i bågkoppar och kan eftersträckas. Det finns 16 y-pinnar och fyra stormlinor. Rejäl liggländ och bredd, branta väggar och väl tilltagen sitthöjd. Två ingångar gör det enkelt att ta sig in och ut. Två rymliga absider. Dörrarna i yttertältet saknar myggnät medan dörrarna till innertältet har det, alla dörrar med dubbla dragkedjor. Innertältet är inrett med fyra nätfickor och en näthylla i taket. Det finns flera ventilationsöppningar: i innertältets tak, i yttertältets gavlar vid fot- och huvudände. Dessa justeras inifrån tältet – dessutom i taket ovanför absiderna. Bästa packpåsen – lätt och med kompressionsremmar och handtag.

Fjällräven Akka Dome 2 pers Fjällräven Akka Dome 2 pers