Helsport – Gimle 2+

Fakta:

Användningsområde

Mycket rymligt tält som fungerar alla årstider i fjäll och skärgård. Självstagande, rejält ur alla aspekter, men också tyngst i test.

Kommentarer

Att Gimle är stort, rejält och gediget gör också detta tält tungt. Det rymmer lätt tre personer, en barnfamilj eller ett par med hund. Absiden ger plats för matlagning eller bara-vara-i under ruskiga dagar. Höjd nog för ett litet barn att stå upp. En fönsterlucka med genomskinlig plast i taket på absiden och en ventilationslucka med myggnät intill. Gimle är lätt att slå upp. Ventilationen fungerar bra.

Beskrivning

Helt självstagande. Tre olika långa, färgkodade bågar träs i utanpåliggande kanaler. Tjock tältväv gör det lätt att trä bågarna genom kanalerna. Yttertältet kan användas separat. Det finns 15 v-pinnar, bra med stormlinor och eftersträckning. Två öppningar in i absiden och en gigantisk öppning från absiden in i innertältet, alla med myggnät och dubbla dragkedjor. Ventilationsöppning i absidens tak och i innertältet som justeras inifrån. Roliga lösningar som många fickor längs en hel vägg, dessutom näthylla med fickor i taket. Bågar, väv – allt är gediget och ger ett hållbart intryck. Packpåsen är välorganiserad med fack, spännen och kompressionsremmar, men tung. Mörkt yttertält och ljust innertält. Finns även i Light-version, ett kilo lättare.

Helsport - Gimle 2+ Helsport - Gimle 2+