MSR Hubba Hubba HP 2 pers

Fakta:

Användningsområde

Hubba Hubba HP är gramjägarens favorit. Har plats för två och fungerar i skyddad terräng under tre årstider. Bra modell på resan och för vindskyddat friluftsliv.

Kommentarer

Flexibelt tält som gör det möjligt att spara gram beroende på om det används med både inner- och yttertält, eller något av dem för sig. Branta väggar ger sitthöjd i hela tältet medan ligglängden passar upp till 180 centimeter långa personer . Lättast att slå upp av alla tälten i testet och bra ventilation. Väderkänsligt då innertältet slås upp först utan skydd av yttertältet, alla dörrar är i enkelmaterial som riskerar att rivas sönder i stormbyar. Det finns endast en stormlina på ena kortsidan, något undermåligt, även om det kompletteras med ytterligare sju fyrkantiga pinnar som fäster i öglor runt om tältet. En blåsig vinterdag flög tältet iväg, så det ska användas på mer skyddade platser.

Beskrivning

En enda båge med Y:n i ändarna och kors mitt på. De sex bågändarna fäster i innertältets hörn i öljetter, sedan krokas innertältet upp på plastkrokar. Yttertältet läggs över och fästs i bågändarna. De två absiderna måste sträckas ut med pinnar. Absiderna har rak dörröppning utan myggnät i långsidorna, samt dörrar in i innertältet i enkelväv med en ruta i myggnät för ventilation. Ventilationsöppningar i båda kortsidor som justeras inifrån innertältet. Två absider, båda med plats för en persons packning, gör det lätt att ta sig in och ut när man är flera. Invändigt finns två nätfickor i kortsidorna och en näthylla i taket. Yttertältet kan användas separat, golv kan köpas till.

MSR Hubba Hubba HP 2 pers MSR Hubba Hubba HP 2 pers