Vi i Testpanelen

Fakta:

TESTPATRULL

Våra tre testare studerar Outdoor and Adventure Management, en tvåårig högskoleutbildning på Campus Åre. Linda, Maxime och Jonna har synat samtliga tält i sömmarna. Många andra elever på utbildningen har också testat tälten, men då bara ett eller ett fåtal av testmodellerna. Deras omdömen är emellertid också inbakade i testresultatet.

Vi i Testpanelen

Lindas fritidsintressen är att vandra, segla, umgås med vänner, dansa, upptäcka, lära. Har mest sovit i militärtält och vindskydd tidigare. Gillar tält som är lätta, har bra ventilation och packpåse, dörr med dubbla dragkedjor och myggnät så man kan reglera exakt hur mycket man vill ha öppet.

– Fjällräven är favoriten men det är också krångligast att lära sig sätta upp, säger Linda. Mest bekvämt att sova i, lagom rymligt för två och med en bra och rolig lösning på ventilationen vid huvudänden. Ganska lätt, konstruktionen var stabil och behövde inte sträckas ut med pinnar.

Vi i Testpanelen

Maxime är fransman som har bott i Sverige i nio år och vandrat både i svenska fjällen och i franska berg. Jobbar som havskajakledare i Sankt Anna skärgård på sommaren och har testat många tält på både vandringar och paddlingar.

– Tältet ska i första hand vara lätt och inte ta stor plats i kajaken, säger Maxime. Helst ett kupoltält som är lätt att slå upp. Det är viktigt med stor absid och bra ventilation på vintern. Jag tycker bäst om Fjällräven.

Vi i Testpanelen

Jonna har tidigare mest hållit på med hästar och kom genom en hästguideutbildning i kontakt med fjällvandring och tältning.

– Ett bra tält ska vara lätt att bära, lätt att sätta upp, ha god ventilation och gärna kännas rymligt inuti så att man vill dröja sig kvar därinne, säger Jonna. Mitt favorittält är MSR! Det var lätt att bära, tog inte mycket plats i packningen, var lätt att sätta upp och trots sin litenhet kändes det ändå rymligt och hade hög trivselfaktor.

Vi i Testpanelen Vi i Testpanelen Vi i Testpanelen