Äta ute: Krämig souvasgryta med kantareller
Tips! Souvas ger en härlig röksmak i den här grytan, men kan ersättas med vanlig renskav. Drömmen är att servera med varm gáhkku, samisk mjukkaka.

Äta ute: Krämig souvasgryta med kantareller

Äntligen vankas det skördefest, i skogen och i trädgården. Utemagasinets kock brassar svamp och rotfrukter över öppen eld (för fler spännande svamprecept ska du läsa Utemagasinet nr 9 - i butik nu!)

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

KRÄMIG SOUVASGRYTA MED KANTARELLER

4 portioner

400 g souvas (saltat och rökt renkött)
200 g färska kantareller, ansade
1 röd lök, skivad
1 kg blandade grönsaker, i bitar (blomkål, morötter, grönkål .…)
3 dl grädde, kokbar
Smör till stekning
Lingon eller lingonsylt

Bryn köttet i smör över elden. Lägg i svamp, lök och grönsaker och låt fräsa tillsammans. Häll på grädde och låt koka ihop. Toppa med lingon eller lingonsylt.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!