Energikakor under tian: Utlfyktsbars

Att ha ett par gottiga bars i fickan är aldrig fel när en är på utflykt. Detta recept är hämtat ur kokboken ”Portionen under tian – äta ute” av Hanna Olvenmark (Ordfront) I den boken hittar du massor av bra recept på billig mat för utelivet.

Tips! Läs vår intervju med Hanna Olvenmark här!

Utflyktsbars

4 st bars
1 dl valfria nötter/frön, t.ex. pumpakärnor, jordnötter, hasselnötter
1 dl valfria torkade frukter/bär, t.ex. tranbär, lingon, russin, mullbär, aprikoser
1 banan
1 dl havregryn
1 dl solroskärnor
2 msk jordnötssmör

HEMMA
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa nötter och torkad frukt i en blender tills det är finsmuligt.
Mosa bananen i en bunke. Tillsätt mixen, havregryn, solroskärnor och jordnötssmör.
Knåda ihop till en klump, dela i fyra bitar och forma till bars.
Lägg barsen på bakplåtspapper på en plata och grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter.

Tips! Tål du inte jordnötssmör? Använd tahini eller pumpa/solrossmör istället.

Tips 2! Dessa går utmärkt att frysa, så passa på att göra ett rejält lass för kommande upptäcktsfärder.

Portionen under tian: Äta ute är en bok för dig som längtar efter att komma ut i naturen till vardags. Förutom recept innehåller den också inspiration och tips på hur du fixar de tre P:na: peppen, preppen och polarna. Ordfront förlag.