Träffa Erik Hansson på Utefest!

Erik Hansson driver natursidan.se och vurmar för frågor som rör biologisk mångfald. På Utefest i september har du chans att träffa Erik!

Hej Erik! Du ska hålla föredrag på Utefest – vad ska du prata om?
– Jag blev ombedd att prata om biologisk mångfald och det råkar vara mitt favoritämne. Mitt föredrag ska handla om vad begreppet egentligen innebär och vad det har för betydelse. Min förhoppning är att ge lite inblick i hur man kan känna igen hög biologisk mångfald i naturen och även inspirera till att vara mer uppmärksam i skog och mark. Det finns väldigt mycket fint som man inte vill gå miste om och som man inte måste vara en naturmupp för att uppskatta.

Finns det något särskilt du ser fram emot på Utefest?
– Jag har aldrig varit på Utefest tidigare, men jag tror att jag kommer lära mig mycket. Jag hoppas också kunna lyssna på Claes Grundsten. Han är grym!

Har du någon relation till Järvsö sedan tidigare?
– Jag har tyvärr inte varit närmare Järvsö än ett besök i Hamra nationalpark. Det är för övrigt ett hett tips för Utefest-besökare som vill förlänga vistelsen i den delen av landet.

Bra tips! Vad håller du på med just nu?
– Förutom att driva Natursidan och skriva på en bok som släpps i höst är jag projektledare för folkbildningsprojektet Rikare trädgård som handlar om att få folk att skapa biologisk mångfald i sina trädgårdar. Just nu jobbar jag en del med vårens och sommarens kampanjer i det projektet. Det är väldigt kul att det börjar bli lite av en folkrörelse. Dessutom är arbetet med Biologiska mångfaldens dag den 22 maj igång. Så det är mycket om den där biologiska mångfalden…

Vad har du för ute-planer under 2024?
– Jag håller på med en lek kallad artstreak där jag ska se en ny växtart varje dag under hela året. Det är ett kul sätt att få upp ögonen för växterna runt omkring en året om. Jag har också en efterlängtad inplanerad tur till Abisko, Umeälvens delta och några andra platser uppåt landet, samt några svängar ner till Skåne och Öland. 

Vill du också komma till Utefest? Läs mer här!

Läs ett stort porträtt på Erik Hansson här.