Regnbågsfest i Ramis

11–14 april är det premiär för Ramundberget Winter Pride. Festivalen är en manifestation för alla människors lika värde, med fokus på fjäll- och skidvärlden.

Åre var i augusti 2023 först ut bland fjälldestinationerna att arrangera en pridefestival, och förberedelserna är i full gång inför 2024 års upplaga. Nu tar Ramundberget i Härjedalen rygg, men skruvar upplägget något och kör en vintrig variant kallad Ramundberget Winter Pride.

Under fyra dagar, 11 till 14 april, ska det bjudas på underhållning och artisteri på pride-afterski, karaoke, drag race-tävling samt möjlighet till drop in/­ski in-vigsel uppe på 1 000 meters höjd. Helgen avslutas sedan med ett pridetåg som ska gå genom  Ramundbergets alpina system, där alla är välkomna att medverka.

Idémakare bakom Ramundberget Winter Pride är Sebastian Sjöberg, ansvarig för skidskolan i Ramundberget. Han har bott och jobbat på orten i fyra år och själv upplevt ett utanförskap som queer. 
– Idén till Ramundberget Winter Pride har växt fram under de år jag har bott här, och efter att jag började jobba på Topsport med min nuvarande pojkvän och sambo. Jag upplever att alla människors lika värde inte är helt självklart i dagens samhälle och alla har fortfarande inte sin självklara plats i fjäll- och skidvärlden. Det vill jag förändra, säger Sebastian Sjöberg.

Den som är ny på snö och skidor kommer att kunna haka på anpassade clinics och skidlektioner under pridedagarna. På ramundberget.se hittar du hela schemat för helgen 11–14 april. Att delta är helt gratis.