Allt om utekaffet: Prylarna, metoderna och recepten

Det är alltid en bra dag att fördjupa sig i utekaffets ädla konst. Här hittar du allt som har med utekaffet att göra – och glöm inte att testa livets drink: kokkaffe tonic.

UTE testar: Tåliga termosar för friluftsliv
Kallt kaffe redan på lunchrasten? Nej, det finns ju inte på kartan. Vi har hårdtestat nio ståltermosar och vaskat fram den bästa – allt för att du ska kunna njuta länge av het dryck på vandringen, fjällturen eller svamputflykten. 

Koka kaffe på elden – en steg för steg-guide
Få ting slår en god kopp kaffe vid lägerelden. Men hur man gör det bästa kokkaffet tvistar de lärde om. Kajsa och Mattias Landfors arbetar som guider i och med naturen. Här är deras steg- för-steg-guide till hur du får till det bästa kokkaffet.

Prylguide: Kaffe på turen
Snabbt, snyggt – eller som en hel upplevelse för smaklökar på tur? Här tipsar vi om friluftsiga prylar för alla kaffepreferenser.

Min ute-pryl: Den bästa kaffepressen
De flesta av oss har kära favoriter i ryggsäcken, en pryl som vi helst inte äventyrar utan. I denna lilla artikel-serie får du veta vad UTE-redaktionen inte lämnar hemma. Först ut är vår digitala redaktör Emma V Larsson med kaffepressen som ger perfekt crema.

Utedrinken: Kokkaffe tonic
Vi säger skål med en god drink som andas skog, äventyr och lägereld. Ett perfekt recept för sena kvällar i vindskyddet!

UTE testar: Snabba och lätta gaskök
Snabbaste sättet att värma vatten till ute-maten eller kaffet? Tänd på ett gaskök. Vi har testat sju toppmonterade modeller med tillhörande kokkärl och hjälper dig att hitta rätt kök för din tur.

Mandelbollar med smak av kaffe
Goda, energirika bollar fungerar lika bra till fikat som till mellanmålet. Har du ett lager energibars och bollar på lut i frysen, för spontana dagsturer? Om inte får du här chansen att bygga upp ett, med hjälp av vår matkreatör Sussi. Dessa goda bollar har smak av mandel, choklad och kaffe.