Nya Utefest – nu i Järvsö!
Utefest – friluftsfestivalernas friluftsfestival – får nypremiär i naturcharmiga Järvsö 6–8 september 2024. Boka senast 31 december, så får du 2 biljetter till priset av 1!
Nya Utefest – nu i Järvsö! Läs mer »
Utefest – friluftsfestivalernas friluftsfestival – får nypremiär i naturcharmiga Järvsö 6–8 september 2024. Boka senast 31 december, så får du 2 biljetter till priset av 1!
Nya Utefest – nu i Järvsö! Läs mer »
Med denna hemlagade fruktsoppa i termosen kan du fira första advent var som helst. Vår utekock Sussi har mixat ihop ett snabbt och enkelt recept som får dina smaklökar att jubla.
Fira advent med söt, julig fruktsoppa Läs mer »
Vill du fira pappa med något sött utomhus? Packa smet, järn och lyxiga tillbehör – och överraska med en kulinarisk utefika. Utemagasinets kock Susanne Jonsson bjuder på en söt favorit: blåbärshjärtan.
Fira fars dag med söta blåbärshjärtan Läs mer »
Kanelwokade äpplen med rostad mandel är en självklar favorit för skogsfikat. En enkel rätt som känns otroligt lyxig – särskilt att bli bjuden på.
Fira helg med kanelwokade äpplen med rostad mandel Läs mer »
Idag firar vi kladdkakans dag med en ljuvligt kladdig chokladfondant som du kan förbereda hemma – men tillaga på plats. Allt du behöver är ett smörgåsjärn. Detta kalasrecept är skapat av Naturens Hemligheter.
Fira kladdkakans dag: Kladdig chokladkaka i smörgåsjärn Läs mer »
Snabbnudlar är klassisk men småtrist utemat. Men vad sägs om att testa nudlar deluxe? Dessa heta nudlar med asiatisk touch passar perfekt för en helglunch i naturen. Receptet är hämtat ur kokboken Vegetarisk turmat.
Godaste helglunchen: Vegetariska chilinudlar Läs mer »
Fjällnaturen kring Storlien är inte bara platsen där matkreatören Lena Flaten hämtar kraft och inspiration, utan även sina råvaror. Här lär hon ut konsten att vandra på ett nytt sätt, och att bygga sitt eget skafferi.
Lena Flaten: ”Jag går där det växer något” Läs mer »
Att laga mat på stekhäll har aldrig varit hetare. Den klassiska muurikkan har fått konkurrens i friluftsbutikerna av både liknande och helt andra hällar – vi har hårdtestat sex olika modeller.
UTE testar: Stekhällar Läs mer »
Svampmackor blir sällan tråkigt. Piffa upp den hederliga kantarelltoasten med krispik pak choi och vitlök. Utekocken Pontus Karén har komponerat detta goda recept för Utemagasinets räkning.
Kantarelltoast på nytt sätt – med pak choi och aioli Läs mer »
Uteköket ger friheten att koka vatten och laga mat i naturen – och i ett nödläge i vardagen kan det vara din räddning. Men vilket kök passar dig? Vi guidar dig i bränsledjungeln!
Vilken kökstyp är du? Läs mer »