Utemat

Tre recpt: Laga jullunchen ute

Innejul är ute, dags för nya traditioner. Vi bad ute-kocken Pontus Karén komponera en lika enkel som läcker jullunch att laga och duka upp i naturen.

Rödbetssoppa med vitlök & rosmarin

En färgstark termossoppa lyser upp den mest gråkalla novemberturen. I Utemagasinet nr 11 (i butik nu!) finns tre värmande recept i höstgult, lila och orange. Här får du ett kittlande gott smakprov!

Energikakor under tian: Utlfyktsbars

Att ha ett par gottiga bars i fickan är aldrig fel när en är på utflykt. Detta recept är hämtat ur kokboken ”Portionen under tian – äta ute” av Hanna Olvenmark. I den boken hittar du massor av bra recept på billig mat för utelivet.

Höstnytt i termosen

Det är hög tid att fylla termosen med något varmt och gott. Välj något av dessa recept på soppa eller varm dryck. Vad sägs till exempel om varm äppelpajdryck på nästa tur, signerad utekocken Susanne Jonsson?

Våga fritera i skogen!

Deg och utekök, vad kan gå fel? Friluftskocken och influencern Nathalie ”Food by Natta” Spjälle bjuder på tre krispiga smårätter du lätt kan fritera i skogen – och ja, de smälter garanterat i munnen.

Ljadas mytomspunna vildmarksburgare – här är receptet!

Det har ryktats om en hamburgare från norr, med smaker från skogen och vidderna. En hamburgare som smygvisats i TV och som några lyckliga deltagare fick smaka i Dalums tält under Utefest. Vi vet att ni har längtat efter receptet – här är det!

Vild drink: Utefest-GT

Sugen på en frisk drink med smak från naturen? Mixa Utemagasinets egen Utefest-GT, komponerad av bartendern Bella Porcile, @mixedbybella, i samarbete med Dometic.

Nytt på stekhällen: Tostones

Sugen på att utveckla din utemeny? Här kommer det ultimata tillbehöret under helgens utflykter med stekhällen, skapat av utekocken Elle Nikishkova. Tostones är salta och krispiga snacks gjorda av kokbananer, som kan dippas i såser eller ätas till mat.