Recept: smart energi på turen
Nötter, frön och torkad frukt är smart turenergi som räcker länge. Tyske utekocken Markus Sämmer bjuder på sunda recept ur sin bok The Great Outdoors.
Nötter, frön och torkad frukt är smart turenergi som räcker länge. Tyske utekocken Markus Sämmer bjuder på sunda recept ur sin bok The Great Outdoors.
UTE-planer i helgen? Här kommer ett mat-tips från Utemagasinets webbredaktör Emma; en smakrik pasta som enkelt slängs ihop ute i det gröna, men som får guldkant av vitlök, rödvin och parmesan.
Ibland är matlagningen halva grejen på turen, andra gånger gäller det bara att bli mätt – snabbt och smidigt. Med en matig brödbit i ryggan kan du lämna köket hemma. RECEPT: SUSANNE JONSSON/SUSANNES SKAFFERI FOTO: ANDREAS NILSSON
Fisk är gott. Men egenfångad fisk, tillagad mitt i det vilda, är mycket mer än så. Utekocken Sussi Jonsson guidar dig till en matupplevelse för alla sinnen. RECEPT: SUSANNE JONSSON/SUSANNES SKAFFERI FOTO: CARL-JOHAN UTSI
Matlagning över öppen eld är både en god och mysig upplevelse. Här är ett recept på en smarrig potatisgratäng lagad i gryta, ur boken Eldmat av Eric Tornblad och Ida Olsson.
Blå termometer och fodrade handskar kräver att utekocken tänker till och förbereder sig lite extra. Ida Olsson och Eric Tornblad, författare till nya boken Eldmat, bjuder här på sju smarta eldtips inför vintern.
I nya boken Eldmat av Eric Tornblad och Ida Olsson (Calazo Förlag) bjuds det på okomplicerade recept för hugade utekockar. Utemagasinet gillar särskilt de eldfängda grytorna – här är ett smakprov.
Jo, vi vet. För många är kaffet själva essensen av utelivet, det svarta guldet som kittlar smaklökarna och livsandarna. Men testa de här alternativen i termosen på nästa tur – du kommer inte att bli besviken.