Utedrinken: Kokkaffe tonic
Vi säger skål med en god drink som andas skog, äventyr och lägereld. Ett perfekt recept för sena kvällar i vindskyddet!
Utedrinken: Kokkaffe tonic Läs mer »
Vi säger skål med en god drink som andas skog, äventyr och lägereld. Ett perfekt recept för sena kvällar i vindskyddet!
Utedrinken: Kokkaffe tonic Läs mer »
Skidåkning och mat, de hör liksom ihop. Detta har man tagit fasta på i nya kokboken Snowfood. Vi har valt ut ett recept för dig som ska ut på tur och vill fylla ryggsäcken med snabb och värmande energi.
Snabbmat på turen: Soppa Läs mer »
Vi bad vår kock Sussi bjuda till korvkalas för hela familjen. Här kommer ett recept på en parisare med bröd, perfekt för utflykten.
Pannkaka med chiasylt och grädde – gräddad över en flammande eld. Nej, det blir faktiskt inte mycket godare än så. RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON
Slobba & bera (pannkaka med sylt på norrländska) Läs mer »
Koka musslor över öppen eld och samla pluspoäng på den kylslagna turen. Det är en förvånansvärt enkel rätt som känns riktigt lyxig i skogen. RECEPT OCH FOTO: PONTUS KARÉN
Moules Marinières över öppen eld Läs mer »
Att laga mat över öppen eld kan vara lätt som en plätt. Eller som en macka, i detta fall. Vår nya utekock Pontus packade mackjärn, tändstickor, bröd och pålägg och drog till skogs.
Äta ute: Fjällmackan Läs mer »
Flytta ut helglunchen! Att steka röding på gaslåga är en spännande – och god – upplevelse. Denna rätt gör den enklaste lilla utflykt till en kulinarisk höjdare. RECEPT OCH FOTO: PONTUS KARÉN
Smörstekt röding på friluftsköket Läs mer »
När temperaturen sjunker kan du samla pluspoäng med varm mat på turen. En färgglad, frasig toast fungerar alltid på tur. RECEPT OCH FOTO: PONTUS KARÉN
Utemat: Eldfängd toast med sidfläsk och tomatsallad Läs mer »
Gör som Utemagasinets kock och brassa svamp och rotfrukter över öppen eld. Den här skördewoken är rätt och slätt underbar!
Utemat: Skördewok med kantareller & köttbullar Läs mer »
Äntligen vankas det skördefest, i skogen och i trädgården. Utemagasinets kock brassar svamp och rotfrukter över öppen eld (för fler spännande svamprecept ska du läsa Utemagasinet nr 9 – i butik nu!) RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON
Äta ute: Krämig souvasgryta med kantareller Läs mer »